post-image
1
jan
1:00

Fotografska razstava Obrazi/odrazi Vilenice

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper

Vabimo vas na odprtje fotografske razstave OBRAZI/ODRAZI VILENICE, na kateri bodo predstavljena dela, nastala lani na festivalu Vilenica.
V ponedeljke, 26. 8., se bo v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper ob 18:00 uri odprla razstava, ki bo na ogled vse do 20. septembra.

Lanski, 33. Mednarodni festivala Vilenica je potekal pod festivalskim geslom ›Pisati in preživeti‹ ter se spraševal, kaj pomeni biti avtor danes in kaj konstituira njegovo identiteto. Študentje fotografije z Višje strokovne šole Sežana so udeležence festivala spremljali na literarnih branjih, simpozijih, knjižnih predstavitvah in literarnih izletih. S kamero so jih opazovali tako med intenzivnimi razpravami kakor tudi v tihih trenutkih, ko so se umikali v globine svojih misli. Iz vsega tega so nastale številne zgodbe v podobah iz fotografskih objektivov.

Na festivalu so sodelovali tudi študentje oblikovanja kamna, ki so izdelali kamnito priznanje za nagrado kristal Vilenice. Statueto so v fotografski objektiv ujeli študentje fotografije Andrej Kek, Tina Kosmos, Žiga Pele, Adnan Hadžan, Ivo Štefanič in Aleksandar Zdjarski, ki so ves teden spremljali festival. Fotografije so nastajale pod mentorstvom predavateljice doc. Jasne Klančišar, mag. fotografije. Skupaj z organizatorji letošnjega, 34. Mednarodnega literarnega festivala Vilenica vas vabijo na ogled svojih zgodb.

Vabljeni na odprtje in ogled razstave.
***
Avtor fotografije: Aleksander Zdjarski, VSŠ Sežana

Sorodni dogodki

Ni sorodnih dogodkov